www.jaloers.com is een interactief project van de Humanistische Omroep .

Met als invalshoek jaloezie en afgunst, zijn we benieuwd hoe mensen tot dingen in staat zijn die ze nooit voor mogelijk geacht hadden. In zowel negatieve als positieve zin.


JALOEZIE & SPORTStraf dreigt voor Longo

VALKENBURG, zaterdag

De insinuatie dat tijdritwereldkampioene Leontien van Moorsel doping zou hebben gebruikt, komt Jeannie Longo mogelijk op een straf te staan. De Franse wielrenster moet binnenkort voor de disciplinaire commissie van de wereldwielrenunie UCI verschijnen. Van Moorsel dient zelf geen klacht in, maar dat is in zo'n geval niet nodig. De UCI kan uit eigener beweging een zaak aanslingeren. Voorzitter Hein Verbruggen zei dat eerst een video van het televisieprogramma, waarin ze de uitspraken deed, zal worden bekeken.

Na afloop van het WK tijdrijden waarin Longo haar titel kwijtraakte aan Van Moorsel gaf ze als commentaar: "Drie jaar hebben we haar niet gezien. Vijftien kilo zwaarder is ze ineens sneller dan iedereen. De jury kan haar plasje beter direct in de Maas lozen."

zaterdag
10 oktober


Uit het Telegraafarchief

Een gedeelte van het verslag over de prestaties van van Moorsel in Sidney

------------------------------------------------------------------------
Uit de TeleSport-sectie van De Telegraaf-i van
18 september 2000
------------------------------------------------------------------------

Bovendien moet er met Marion Clignet nog op een ander vlak worden afgerekend. Een openstaande rekening die Leontien Zijlaard vandaag gaat terugbetalen.
In het selecte circuit der baanrensters rijden meisjes van het type Mazeikyte, die nog moeten leren fietsen, en vrouwen die al kunnen fietsen en dus op zoek gaan naar een andere uitdaging. Waarbij jaloezie een grote rol speelt. Types als Jeannie Longo en Marion Clignet hebben een fantastische sportcarrière achter de rug, maar kunnen geen afscheid nemen. Ook zonder de bijstand van de plastisch chirurg van Cher zingen zij echter nog steeds binnen en buiten de baan het hoogste lied, maar niet meer erop.
De afgelopen dagen deed Clignet geen enkele moeite om haar minachting voor haar Nederlandse collega voor zichzelf te houden. "Zij is over haar top heen", wist madame Marion te vertellen. "Zijlaard heb ik afgeschreven."

In Sydney leken de tijden van de citroen met de naam Jeannie Longo te herleven. "Die Franse vrouwen doen het helemaal verkeerd", reageerde de aanstaande olympisch kampioene op alle kritiek. "Uit hun commentaar put ik altijd veel moraal. Dat heeft mij erg geholpen toen ik met Longo, die ik als sportvrouw zeer waardeer, maar als mens totaal niet, moest afrekenen. Tijdens de olympische finale zal ik aan de woorden van Clignet denken. Nog drieëneenhalve minuut sterven en dan zit het eerste onderdeel van deze Olympische Spelen erop. Verder kijken doe ik nu nog niet."

 

KENT U MEER VERHALEN UIT DE SPORTWERELD?

Hieronder kunt u uw reacties opsturen naar de redactie van Jaloers.com

 
NAAM:
PLAATS:
TELEFOON:
E-MAIL:
UW REACTIE :
SPORT LINKS

http://www.olympics.com/eng/

 http://www.sport.nl/schaatsen.htm